Dekor
Budapest, 2018. október 23.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszédet mond a párt október 23-i rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján a Novotel Budapest Cityben 2018. október 23-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Gyurcsány: Embertelen diktatúra uralkodik Magyarországon

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 10. 23. 17:37

Magyarországon megszűnt a parlamentáris demokrácia (…) Itt a grund szabályai uralkodnak,

mondta október 23-i beszédében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. A volt miniszterelnök szerint hiába teszi az ellenzék tisztességesen a dolgát, egy ilyen hatalommal szemben nincs könnyű dolga.

A demokratikus díszletek mögött egy embertelen diktatúra uralkodik felettünk,

jelentette ki a politikus. Ez azonban nem nem marad így örökre és a DK feladata, hogy felkészüljön a felkészüljön az új világra, az európai polgári szabad világra.

Ehhez hozzátartozik az is, hogy az emberek nem egyformán gondolkodnak.

Azt kívánom, hogy Magyarországnak olyan politikai pártjai és szervezetei legyenek, amelyek nem csak elfogadják, hanem kívánják, hogy legyenek tőlük különböző elveket képviselő emberek.

Ez az elv akkor is érvényes, ha egy párton belüli emberekről van szó, utalt Gyurcsány az utóbbi időben az LMP-ben és a Jobbikban látható feszültségre.

A cél, hogy tisztességes politikai közösséget hozzunk létre, és ez fontosabb bármilyen rövid távú hatalomnál.

A DK-t hét évvel ezelőtt, éppen október 23-án alapították és Gyurcsány szerint ez volt élete legbölcsebb döntése, mert a párt azt képviseli a politikában, ami fontosabb a hatalomnál: a változtatásra és az élhető életre való törekvést.

Budapest, 2018. október 23.
Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyûlési képviselõje, a párt alelnöke (b), Vitányi Iván szociológus, a DK örökös, tiszteletbeli elnöke (b2), Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (b3) és Molnár Csaba, a párt EP-képviselõje, ügyvezetõ alelnöke (b4), valamint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége (j) a párt 7. születésnapi tortájával a DK október 23-i rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján a Novotel Budapest Cityben 2018. október 23-án.
MTI/Szigetváry Zsolt
Vadai Ágnes, a (DK) országgyûlési képviselõje, a párt alelnöke, Vitányi Iván szociológus, a DK örökös, tiszteletbeli elnöke, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Molnár Csaba, a párt EP-képviselõje, ügyvezetõ alelnöke, valamint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége a párt 7. születésnapi tortájával a DK
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

1956-tal kapcsolatban a politikus azt mondta:

A történelmi igazság, a történelmi erkölcs, a tisztesség Nagy Imre oldalán állt, akkor is, ha az azt követő évtizedeket a magyar lakosság úgy élte meg, hogy annyira nyugodt és jó élete azóta se volt.

A magyar lakosság kádári nosztalgiáját kell összeegyeztetni a demokratikus elvekkel – ez nem könnyű munka, de a DK vállalkozik rá.

Kiemelt kép:Szigetváry Zsolt / MTI

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.