Dekor

Tökéletes ünnepi asztaldísz a mikulásvirág

Last minute megoldásnak a legpraktikusabb.

Megvan a karácsonyi menü, az ajándékok becsomagolva, rokonok bejelentkezve. Szinte minden tökéletes, mégis, mintha az asztalról hiányozna valami. Például az asztaldísz.

Mielőtt kétségbeesnénk, hogy elfelejtettünk beszerezni karácsonyi asztali dekort, nézzünk szét a lakásban és a kertben, hogy miből lehetne egy kis kreativitással gyorsan, szép középdíszt csinálni. A legkézenfekvőbb megoldás a mikulásvirág, hiszen a zöld-piros növényke nélkül nem ünnep az ünnep – írja blogjában Megyeri Szabolcs kertészmérnök. A kérdés, hogyan legyen az ünnep dísze? Erre ad néhány ötletet a szakember.

Fotó: interflora.com

Dobjuk fel karácsonyfadíszekkel!

Néhány darab karácsonyfadíszt fűzzünk rá egy vastagabb szalagra, majd kössük át vele a kaspót és kész is az alkotás.

Vázába zárva

A cserepet beletehetjük egy nagyobb vázába, melynek a száját szalaggal vagy akár rafiaszálakkal is díszíthetjük. Ha van időnk, háncsszalagunk vagy díszdrótunk és ragasztópisztolyunk, akár ezeket a csodás asztaldíszeket is elkészíthetjük. Kevesebb időbe telik mint gondolnánk.

Egyszerű üvegvázába is jól mutat a növény, de csak akkor, ha a váza falát előtte belülről kibéleljük karácsonyi csomagolópapírral vagy teleszórjuk termésekkel.

Fotó: springbranchpres.org

Egyszerűen nagyszerűt

Akkor se keseredjünk el, ha nincs sem vázánk sem kaspónk. Elég egy kis maradék csomagolópapír vagy egy karácsonyi mintás anyagdarab, amibe bebugyolálva a cserepet, pár perc alatt mutatós asztaldíszt készíthetünk.

A mikulásvirág csak egy a sok közül, amivel feldobhatjuk a karácsonyi asztalt. A kertünkből lemetszett tuja vagy magyalágak, egy-egy bordó vagy aranyszínű szalaggal összefogva ugyancsak szuper kiegészítői a karácsonyi terítéknek. Még nem késő megvalósítani az ötletet, ha pedig minden összeállt, kezdődhet a karácsonyi ünnep.

Kiemelt kép: interflora.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik