Sport

Visszalép a Kecskemét a Challange Cuptól és Szibériától

Kifizeti a 7000 eurós bírságot a csapat vezetősége, mintsem 4800 kilométert utazzon a -39 fokos hidegbe.

A Kalo-Méh Kecskemét SE férfi röplabdacsapata – amely ezüstérmes lett a bajnokságban és a kupában is – a CEV Kupában állt rajthoz idén a nemzetközi porondon. Karagics Mátyás együttese végül kipottyant az első körben az osztrák Hotvolleysszel (1:3, 0:3) szemben.

A csapat így a Challange Cupban jogosult folytatni a szereplést, de ezt a KSE nem vállalja. Az ellenfél ugyanis Közép-Ázsiából került ki, a szibériai Fakel Novij Urengoj személyében.

A kecskemetse.hu oldal közlése szerint jelenleg -39 fok van a városban, melytől 200 kilométerre van repülőtér, mellesleg 8 óra az időeltolódás. Az utazás költségei 4-4,5 millió forintot emésztenének fel. Ezt a csapat nem vállalja.

Feyér Zoltán ügyvezető szerint ezeket a többletterheket nem lehet betervezni a sorsolás előtt, a szervezőknek pedig el kellene gondolkodnia a lebonyolítási rendszeren, elmondása szerint “Európa Kupára készült” a Kecskemét.

Karagics Mátyás vezetőedző szerint sem anyagilag, sem fizikailag és szakmailag nincs felkészülve a csapat erre a párharcra.

AJÁNLOTT LINKEK:

Visszalép a Kalo-Méh a nemzetközi porondtól (kesport.hu)
Visszalépünk a nemzetközi küzdelmektől (kecskemetse)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik