Szórakozás

Nagy a vita: Mégse Fásy Ádámé Kis Grófo slágere?

A mulatós a napokban jelentette be, hogy valójában ő a társszerzője az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő "Nézését meg a járását" című dalnak, mások viszont az ellenkezőjét állítják.

Fásy Ádám nagyot kaszálhat Kis Grófo sikerre vitt dalának jogdíjaiból, hiszen állítása szerint a már 9 milliós nézettségnél tartó szerzeményt ő és barátja, Kothencz Lajos írta és dolgozta át. Rakonczai Imre szerint azonban ez hazugság, ő azt mondja, Fásy csak hasznot akar húzni a sikerből.

“Nem tudom, ki szerezte a dalt, de nem a Fásyék, az biztos. Ez egy népdal, amit Sztanó Tomi barátom már hosszú évekkel ezelőtt is énekelt. Amikor megkérdeztem, mi ez, ő elmondta, hogy a Csajok című 1995-ös filmben látta. Elkezdtem énekelni én is, és egyre népszerűbb lett már akkor. Nincs jogi kötődésem a dalhoz, csak pofátlanságnak tartom, hogy Fásy a jogdíjak miatt bele akar ülni egy sikeres sztoriba, amihez semmi köze. Két hónappal ezelőtt egy szülinapi bulin még pont ő gratulált nekem, hogy milyen jól játszottam a dalt, de egy szóval sem mondta, hogy az ő szerzeménye lenne” – mondta a Blikknek a zenész.

Fásy nem vette szívére a támadást, úgy gondolja, Imre csak féltékeny Kis Grófo népszerűségére. “A dalt én a hetvenes évek végén hallottam először egy Kiskőrös melletti csárdában, ahol Kothencz Lajos zenélt. Ismerem a filmzenét is. Tudom, hogy hasonlít az övére, de csak a refrén. Hat-hét évvel ezelőtt mondta nekem Lali, hogy van ez a dal, kellene vele valamit kezdeni. Átírtuk egy kicsit az alapdalát közösen, és akkor mondta, hogy levédeti. Mindenki megnézheti a videót, hogy ez ugyanaz a dal-e! Ami pedig Rakonczai Imrét illeti? Nem haragszom rá, ő egy kiváló zenész, énekes. Szerintem savanyú neki a szőlő, hogy nem ő futtatta fel a dalt, hanem Kis Grófo.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik