Szórakozás

Külföldön bujkál Hien apja

Tegnap nem jelent meg a bíróságon, nemzetközi és európai elfogatóparancs van érvényben Nguyen Tuan Ahnnal szemben.

Az embercsempészési ügyében tartott tegnapi tárgyaláson az elsőrendű vádlottat, Hien apját ismét hiába várták, édesanyját most nem idézték be, de amikor hívták, mindig megjelent. Azért kell bíróság elé állniuk, mert a vád szerint hatszáz­ezer forint körüli összegért tíz­napos vízumokkal hoztak be vietnamiakat Magyarországra, majd hamisított meghívólevelekkel tovább vitték őket Európába. Hien külföldön bújkáló apja előzetesben is ült, majd házi őrizetbe került, de az elmúlt időszakban már szabadon járhatott-kelhetett az országban. Egészen addig, míg meg nem ismerte a rendőrségi nyomozás aktáit, és fel nem szívódott. Most nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene.

“A rendőrségi iratismertetés óta, jó egy éve nem találkoztam ügyfelemmel. Jelenleg nincs Magyarországon. A nyomozás során részletes vallomást tett, és tagadja a bűnösségét. Ügyfelem harminc éve tanult Magyarországon, azóta itt él. Sok­ száz vietnamit ismer, honfitársainak segítet szakmai utak, kirándulások szervezésében és a tolmácsolásban. Mindezt ellenérték nélkül. A lehallgatási anyagok is alátámasztják ezt” – mondta a Borsnak Nguyen Tuan Ahn jogi képviselője, dr. Tóth Éva.

Mindennek azért van jelentősége, mert amennyiben a bíróság úgy ítéli meg, Hien apja valóban embercsempész, és mindezt egy bűnszervezetben követte el, akkor a büntetés mértéke duplázódik, azaz akár tizenhat évet is kaphat a jogszabályok szerint. A harmadrendű vádlott Hien egyik féltestvére, ötödrendű az édesanyja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik