Szórakozás

“Nem vagyok szimbólum, én csak Conchita vagyok” – videó

Conchita Wurst (Conchita Wurst)
Conchita Wurst (Conchita Wurst)

Az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi győztese, és egyben eddigi legnagyobb botrányt kavart versenyzője videóinterjút adott a Hír24-nek.

A szakállas nőként ismertté vált Conchita Wurst a szombat esti Story Gála sztárvendégeként érkezett Magyarországra, mindössze néhány órát töltött a Budapesten. A sokak által szimbólumnak tekintett, a társadalmat teljesen megosztó, ritka tehetség a rendezvényen mások mellett azzal a dallal is szórakoztatta a közönséget, amellyel győzelmet aratott a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Fellépése előtt exkluzív interjút adott a Hír24-nek.

Chonchita elmondta magáról, hogy ő egy női ruhába öltözött férfi, nem egy olyan nő, aki rossz testbe született. Szerinte nagyon fontos elkülöníteni ezt, hiszen ő csak azért csinálja ezt, mert szórakoztatni szeretné a közönséget és önmagát. Szeret nőnek öltözni és sminkelni, otthon viszont csak egy átlagos sárc. Az interjúból kiderül, hogy soha nem akart megfelelni senkinek. Nagyon örül, ha valakinek tetszik a produkciója, de akkor sincs semmi, ha nem. Hozzátette: senki sem szerethet mindenkit. Vannak, akik nem szeretik őt, és vannak, akiket ő nem szeret. Conchita úgy döntött, hogy inkább a barátaira és az őt kedvelőkre figyel oda, mert így jobb neki.

Van – főleg a konzervatív oldalon -, aki úgy gondolja, hogy ő a nyugati civilizáció hanyatlásának egyik szimbóluma. Azt mondja, ő nem tartja magát semmiféle dolog jelképének. Ő egyszerűen csak Conchita, semmi több. Mindenesetre hízelgőnek tartja, hogy néhány embernek Európa halála jut róla eszébe. Mert ő csak egy egyszerű valaki, és elég ostoba feltételezés, hogy egy ilyen személy le tud rombolni egy civilizációt.

Conchitának különös kapcsolata van Budapesttel, hiszen itt, a Magyar Rádió 22-es stúdiójában, a Budapest Art Orchestra közreműködésével rögzítették az Eurovíziós győztes dalát, a Rise Like a Phoenix-et. Az énekes még mindig kimondhatatlanul hálás ezért. Azt mondta, hogy sírva fakadt, amikor először meghallotta amit feljátszottak, és rá sem akart énekelni, nehogy elrontsa.

A videóból az is kiderül, hogy Conchita Wurstnak mi jut eszébe a szerelemről, az odaadásról, a művészetről, a politikáról, a ruhákról és menő bulikról.

Olvasói sztorik