Szórakozás

Czeizel Endre nagy bejelentésre készül

A genetikus azért küzd, hogy részt vehessen pénteki sajtótájékoztatóján, ahol évtizedes munkájának legnagyobb felfedezéséről mesélne.

Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, Czeizel Endre leukémiája kiújult, így a professzort újabb kemoterápiának vetették alá. Állapota még most sem kielégítő, de abban bízik, hogy jelen lehet sajtótájékoztatóján, ahol az elmúlt 25 év legnagyobb közegészségügyi felfedezéséről beszélne, ami leginkább az édesanyákat érinti majd.

“Hál’ istennek a kemoterápiás kezelést túlélte. És ezt azért mondom így, mert sajnos ez is kérdés volt. Nincs annyira jól. Nagyon fontos számára ez a sajtótájékoztató, de ez nem meglepő, hisz egész életében azért dolgozott, hogy elismerjék a munkáját, és odafigyeljenek a kutatásaira. A professzor tudja, mire vállalkozott. Óriási erő és kitartás szükséges ehhez, mert át kell majd szállítani őt a sajtótájékoztató helyszínére, a Szent Margit Kórházba. Emiatt a doktorok megpróbálják olyan állapotba hozni, hogy elmondhassa, amit szeretne” – mesélte a Blikknek a család egyik barátja.

Czeizel állítólag vért és szteroidokat kap majd, hogy képes legyen végigcsinálni a számára fontos eseményt. Tisztában van azonban azzal, hogy lassan kifogy az időből, így 8 éves kisfiát sem láthatja felnőni.

“Ennek a leukémiának, ami nekem van, a túlélési prognózisa három-öt év lehet, így sajnos szembe kell nézzek a ténnyel: nem érhetem meg, hogy felnőjön a kisfiam. De megpróbálok ezzel nem foglalkozni, és máról holnapra élni” – nyilatkozta korábban a genetikus.

Fotó: zoldenergetika.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik