Reszketés Kerepesen, vereség Csepelen és csontvázak a pólószövetség szekrényében

Ez heti hírlevelünk, a 24/7 beköszönője.

Az illiberális autokrácia után újabb és még egyértelműbben szomorú politikai jelenség keltetője lett Közép-Európa: két hónappal a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet után lőttek rá Pennsylvaniában az újabb elnöki ciklusra készülő Donald Trumpra, előtte halálra sebezve a nézők között egy tűzoltót. Az elkövetők indítéka mindkét esetben ismeretlen, alapvetően épelméjűnek tűntek és a környezetük sem sejtette, mire készülnek, a támadások célpontjai pedig mindkét esetben azt a politikai klímát hibáztatják, amit maguk is tevékenyen fűtöttek. Az erőszak évtizedéről itt, a szolgálatok hibáiról itt, a 20 éves néhai támadóról itt írtunk.

Itthon Pintér Sándor demonstratív kiállásaitól

lehetett volna hangos a hét, ha szükségét érezte volna, de nem érezte. A Bethesda gyerekkórházban majd a papok megcsinálják a klímát, gondolhatta – egyébként tagadhatatlanul fejlődésben lehet az egészségügy, mert amikor tavaly ott műtötték a gyerekemet, a kórteremben még biztosan nem volt klíma, ami elromoljon. És persze az is lehet, hogy Pintér a szívéhez és képességeihez is közelebb álló rendészeti ügyekkel volt elfoglalva, amiért mi is tettünk a gödöllői HÉV vonalát, közelebbről pedig Kerepes és Kistarcsa mikrotérségét élhetetlenné tevő bemindenezett drogturistákról szóló anyagunkkal.

Csepelen annak jártunk utána, hogyan sikerült Németh Szilárdnak, ami régóta senkinek: legyőzni a Fideszt. Hozzá jutottunk a vízilabda-szövetség Vári Attila elnöksége alatti zűrös ügyeinek leltárához is: az utód és egykori válogatott csapattárs, Madaras Norbert jóindulatúan nem az elszámoltatásra, hanem a rendre helyezte a fókuszt, de azért egy ügyész helyében a cikk olvastán nekem egyéb gondolataim is támadnának.

Egy másik cikkünk nyomán viszont három eljárás is indult, apró szépséghiba, hogy mind lapunk ellen. Ezeket Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám és környezete kezdeményezte, azt vélelmezve, hogy írásainkból megismerhető a lakcíme. Az egyébként nem megismerhető, mondják a most lezárult eljárások, de sok más, a Schadl-üggyel jelentőséget kapó részlet igen – mondom én.

Így kezdődik ma reggel kiküldött heti hírlevelünk, a 24/7, amelyben ezután még nyolc elmélyülős és szórakoztató olvasmányt, és eheti podcastokat ajánlunk hétvégére válogatva, továbbá összegyűjtjük a hét sorozat- és filmkritikáit is a hátradőlős kikapcsolódáshoz. Itt iratkozhatsz fel, ha jövő héten már te is kéred!