Árpád híd: újabb tragédia, három halottal

Frontálisan ütközött három autó a híd közepén.

Budapesten az Árpád híd közepén három autó ütközött össze a Pestről Budára vezető oldalon, írta a katasztrófavédelem késő este. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok (rendőrök, mentők) is nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A járművekbe szorult utasokat csak feszítővágóval tudták kiszabadítani.

A rendőrség később közölte, hogy a súlyos balesetben hárman meghaltak, többen megsérültek. Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós két másik autónak ütközött. A rendőrök a híd Pestől Budára vezető oldalát lezárták.

MTI/Mihádák Zoltán

Az MTI fotósának képein látszik, hogy két taxi is részese volt a balesetnek, a szürke autó pedig a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A baleset miatt egy ideig nem járt az 1-es villamos a Göncz Árpád városközpont és a Bécsi út / Vörösvári út között, de a BKK Info tájékoztatása szerint már helyreállt a közlekedése.

Frissítünk!

 A balesetet bűnügy előzhette meg

Az rtl.hu úgy tudja percekkel korábban lopták el a taxit, amelynek sofőrje a forgalommal szemben hajtott. Menekülés közben ő ütközött frontálisan a szabályosan közlekedő szürke autóval, ami megpördült, a mögötte érkező taxi pedig nekiment. A halálos áldozatok egyike a feltételezett taxirabló, illetve a vétlen személyautóban utazó két ember, egy férfi és egy nő. 4-en súlyosan megsérültek. Később  a rendőrség ezt megerősítette.

A Katasztrófavédelem videót tett közzé a helyszínelésről:

Az Árpád hídon csaknem napra pontosan egy éve, 2023. július 1-je hajnalán történt tragikus baleset. Egy Mercedes letarolta a szalagkorlátot, halálra gázolt egy ott szabályosan közlekedő kerékpárost.

Kapcsolódó
Egy éve történt az Árpád hídi gázolás: vádemelés nincs, a kerékpáros halálát okozó Mercedes-sofőr szabadon járhat Budapesten
A RACE-001 rendszámú feltuningolt Mercedes sofőrje egy 26 éves kerékpárost gázolt halálra. miközben egy spontán kialakult versenyben vett részt két BMW-vel.