Belföld

A magyar-skót után Orbán Viktor a Rocky-filmek tanulságát idézte

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A miniszterelnök szerint nehéz napok jönnek.

A magyar labdarúgó-válogatott a hosszabbítás 10. percében Csoboth Kevin találatával 1-0-ra nyert a skótok ellen, így 3 ponttal zárt az A-csoportban, maradt esélye a továbbjutásra. A Blikk a stuttgarti mérkőzés utáni fogadáson szólaltatta meg Orbán Viktort.

Az első és legfontosabb: a becsületünket megvédtük. Másodszor, ahogy a Rocky-filmekből megtanulhattuk: nincs vége, amíg nincs vége. A legutóbbi Európa-bajnokságon két pontot szereztünk, most pedig már hármat, úgyhogy miért lennék elégedetlen? (…) Most nehéz napok jönnek, mert ki kell várni, hogy a többi csoport eredményei hogyan alakulnak. Nagyon fontos megjegyezni: nem azért szorítunk, hogy mások elbukjanak, hanem a mi sikerünkért. És a legfontosabb: minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük…

A lap azt írja, hogy a lelátón a kormányfő mellett szurkolt Pintér Sándor belügyminiszter, Kövér László házelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és felesége, Szentkirályi Alexandra is. (Korábban a Népszava írt arról, hogy mindannyian VIP-akkreditációt kértek az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) a vasárnapi Magyarország–Skócia mérkőzésre.) Orbán Viktor egyébként a Facebookon is gratulált a magyar válogatottnak. A miniszterelnök a posztban külön kiemelte a mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Varga Barnabást:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik