Belföld

Hiába kérdezte Orbán Viktort a pitbulljáról Novák Előd

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Dömötör államtitkár szerint a kormányfőnek nem kell válaszolnia a Kubatov Gáborra vonatkozó kérdésre.

A válaszadás visszautasításáról, hasonló érveléssel általában a kormánytagok jelzése alapján a fideszes házelnök, Kövér László szokott dönteni. Most Rogán Antal miniszter megbízásából Dömötör Csaba maga írta meg Novák Elődnek (Mi Hazánk), hogy Orbán Vikornak nem kell válaszolnia arra, „mikor fékezi meg a pitbullját, Kubatov Gábort

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára jelezte, a kérdés nem érinti a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló rendeletben szereplő kormányzati feladatot.

A válasz borítékolható volt, hiszen Novák Előd a kampány idején tette szóvá a Fidesz elnökének, hogy pártja szórólapos lejárató kampányt indított a Mi Hazánk ellen. (Erről az országos akcióról beszélt a lapunknak adott interjújában Toroczkai László elnök, amikor azt ecsetelte, hogy óriási harcban állnak a Fidesszel).

Novák Előd szerint a pártelnök-kormányfő a piszkos munkák jelentős részét Kubatov Gáborra bízza, ő azonban nem hisz a jó elnök és a rossz tanácsadók meséjében, ezért arra is választ várt Orbán Viktortól:

Miért tűri Kubatov ámokfutásait?

Novák Előd alelnök később azt is bejelentette, hogy a rágalmakkal, csúsztatásokkal teli, impresszum nélküli röplapok miatt a Mi Hazánk feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény miatt.

Kapcsolódó
Választás 2024: Novák Előd Orbán pitbulljának nevezte Kubatovot
A Mi Hazánk elleni lejárató kampány miatt fordult a kormányfőhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik