Belföld

Ittasan telefonált, hogy bombákat rejtett a Pénzügyminisztériumba, börtönbüntetésre ítélték

Egy év – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki ez év áprilisában azzal fenyegetőzött, hogy bombákat fog robbantani egy minisztériumi épületben – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel szerdán.

A vádirat szerint a 48 éves férfi április 4-én reggel ittasan bejelentést tett a segélyhívó vonalon keresztül arról, hogy a Pénzügyminisztériumban több bombát rejtett el. A segélyhívó munkatársa átkapcsolta a hívást a rendőrséghez, ahol az elkövető megismételte: több bombát rejtett el a Pénzügyminisztérium budai Várban található, felújítás alatt álló épületében.

A fenyegetést követően a Pénzügyminisztérium két épületét is kiürítették, azokat tűzszerészek átvizsgálták, azonban robbanószerkezeteket nem találtak. Az épületek átvizsgálása mintegy három és fél óráig tartott, a kiürítésük több mint 1300 embert érintett. A fővárosi rendőrök az elkövetőt azonosították és még aznap őrizetbe is vették – írta a főügyészség.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította és a Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a bűnösségét teljes körűen beismerő, a cselekményt megbánó és a további tárgyaláshoz fűződő jogáról lemondó férfit. Az ítélet jogerős. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik