Belföld

Sulyok Tamás kúriai vezetőkről döntött 

Szajki Bálint
Szajki Bálint
Feljebb lépett két kollégiumvezető.

A hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg a köztársasági elnök határozata a kúriai elnökhelyettesek kinevezéséről. Sulyok Tamás államfő – a Kúria elnökének, Varga Zs. Andrásnak a javaslatára – Csák Zsoltot és Kalas Tibort
június 18-ai hatállyal nevezte ki. Megbízatásuk hat év időtartamra szól.

A két új elnökhelyettese egyébként eddig is vezető volt. Csák Zsolt a Kúria Büntető Kollégiumát, Kalas Tibor a Kúria Közigazgatási Kollégiumát irányította. A Kúria honlapján egyelőre egyetlen általános elnökhelyettes, Böszörményiné dr. Kovács Katalin szerepel.  Csák Zsolt eddig a Kúria Büntető Kollégiumának vezetője volt, Kalas Tibor pedig a Kúria Közigazgatási Kollégiumának vezetői pozícióját töltötte be.

Frissítünk!

Három elnökhelyettes van

Frissült a honlap. Felkerült a két új vezető, de helyén maradt az általános elnökhelyettes, Böszörményiné dr. Kovács Katalin is. A Kúria Büntető Kollégiumának vezetője nem ismert, a Közigazgatási Kollégiumot két helyettes irányítja.

A következő napokban komoly szerep vár a főpolgármester-választás miatt a Kúriára. Bár már újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, egyelőre sem Vitézy Dávid, sem Karácsony Gergely nem fogadta el a végeredményt. Mindketten a Kúriához fordultak fellebbezésükkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik