Belföld

Újraszámolják a szavazatokat hét győri választókörben

A területi választási bizottság péntek reggeli döntése szerint hét győri választókörben újraszámolják a szavazatokat – írja a Telex. Ezzel elfogadták Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét, aki 440 szavazattal kapott ki Pintér Bencétől. A döntést két kúriai határozat alapján hozták meg.

Az önkormányzati választáson vesztes jelenlegi polgármester, Dézsi csütörtökön fellebbezést nyújtott be a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökéhez a választás eredményével kapcsolatban és azt kérte, hogy az érvényes és az érvénytelen szavazatokat vizsgálják meg, számolják újra, mert érvényes szavazatokat is érvénytelenné nyilváníthattak. Szerinte volt olyan hely, ahol a jelöltekre leadott szavazatok számát sem tudta mindenki leellenőrizni, mert siettek, hogy végezzenek.

A Telex pénteken azt írta, a kérdés az volt, hogy mind a 97 választókörben újraszámolják a szavazatokat, vagy csak abban a hétben, ahol a Dézsi által megnevezett esetleges jogsértések történtek. Végül ez utóbbi mellett döntöttek.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik