Belföld csatatér 2024

Elfogadták Dézsi indítványát: újraszámolás lesz Győrben

A szerző felvétele
A szerző felvétele

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság péntek reggeli ülésén határozott a győri önkormányzati választáson a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok Dézsi Csaba András hivatalban lévő fideszes városvezető által kért újraszámlálásáról.

Mint korábban megírtuk: a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZVE) színeiben, LMP-, Momentum-, és MSZP-támogatással induló Pintér Bence szoros küzdelemben, 440 szavazat különbséggel legyőzte a kormánypárti polgármestert. A választáson alulmaradt Dézsi beadványa szerint hét szavazókörben  történhetett olyan jogsértés, amely indokolja az újraszámolást.

Bár a területi választási bizottság elnöke, Dr. Mester László az összes szavazat újraszámlálását javasolta, végül a bizottság négy igen szavazattal egy ellenében csak a beadványban megjelölt hét szavazókörben rendelte el az újraszámlálást.

Ez nagyjából két–három napot vesz igénybe, és megközelítőleg 7000 szavazatot érint. Az újraszámlálás hétfőn délelőtt 9 órakor kezdődik. A területi választási bizottság ülésen megjelent Pintér Bence csapatának több tagja is, egyikük kérdésére elmondták: az újraszámlálás nyilvános lesz, azon Pintér csapata és a sajtó is jelen lehet.

Kapcsolódó
Pintér Bence: Én biztosan nem fogok nekiállni háborúzni, és a Fidesznek sem kell ezt tennie
A 24.hu győri tudósítója villáminterjút készített a fideszes polgármestert legyőző újdonsült városvezetővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik