Belföld

Karácsony Gergely felhívta Vitézy Dávidot és elnézést kért tőle

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

„Ma este a Partizánban Gulyás Mártonnak tett ígéretét betartva az adást követően visszahívott Karácsony Gergely főpolgármester, így végre sor került a választás estéjén általam kezdeményezett telefonbeszélgetésre” – írja a Facebookon Vitézy Dávid.

Karácsony Gergely a kiszivárgott hangfelvételeken elhangzott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni a kampányban, elnézést kért, amit Vitézy Dávid elfogadott. „Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani – tette hozzá. Azt is írja, hogy minden erejével ezen lesz, hisz ez Budapest érdeke is, és ebben az irányban tett fontos lépésnek tekinti ezt a mai beszélgetést.

Hozzátette, „a választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertettük egymással a közvélemény számára már bemutatott érveinket, ezügyben a holnapi újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő.”

Karácsony Gergelynek is elmondtam: akármelyikünk is lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, azt természetesen elfogadom és  tiszteletben fogom tartani. Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki

– zárta Facebook-bejegyzését Vitézy Dávid.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik