Belföld

RTL: Egy kerületben megtörtént az újraszámlálás: 11 szavazattal csökkent a különbség

MTI
MTI

Az RTL Híradó információi szerint az egyik budai kerületben nem csak leadták, hanem össze is számolták ma az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat.

Mint ismert, Vitézy Dávid, az LMP és a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt az érvénytelen szavazatok újraszámlálását kérte, arra hivatkozva, hogy azok száma 72-szerese volt a két legtöbb voksot kapó jelölt közötti különbségnek. A Nemzeti Választási Bizottság a fellebbezés alapján szerdán úgy döntött, hogy újraszámolják a Budapesten leadott összes érvénytelen szavazólapot. Erre pénteken kerül sor az NVB-nél.

A Híradó úgy tudja, hogy a szóban forgó budai kerületben viszont eredmény is született, Vitézy javára 13, Karácsony Gergelynek pedig 2 plusz érvényes szavazatot találtak.

Karácsony és Vitézy között a hétfő hajnalban befejezett összesítés végeredménye szerint 324 volt a különbség a jelenlegi főpolgármester javára.

Az újraszámlálás körüli jogi aggályokra hivatkozva csütörtökön Karácsony Gergely azt jelentette be, hogy kezdeményezi: ismételtessék meg Budapest teljes területén a főpolgármester-választást, mert az tovább csökkentette a választási eljárás korrektségébe vetett közbizalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik