Belföld

Hódok és csillagok + portrék, terepszemlék és interjúhegyek választás elé

Ez heti hírlevelünk, a 24/7 beköszönője.

8 órakor elhallgatott a miniszterelnök a Kossuthon, negyed 9-re kiposztolta megigéző, kézműves Budapest-pólójában készített visszalépős videóját Szentkirályi Alexandra. Fél 9-re az ovi udvarán a kirándulni induló kölyköket szemlélő szülők között volt, aki épp hangosan elkezdte újrakalibrálni a fővárosi szavazatait, és volt, aki amiatt dohogott, hogy elvesztett egy fogadást.

Aki idáig kivárt azzal, hogy elmélyedjen a jelöltekben, tulajdonképpen nem kevés energiát spórolt meg magának, mert a Fidesz várt/remélt (ki honnan nézi), de száz százalékosan biztosan senki által nem hitt húzása egy óra alatt újrakeretezett mindent és mindenkit. Szentkirályi Alexandránál kevés megkönnyebbültebb polgártársunkat lehetett látni tegnap, az alaposan összefideszezett Vitézy Dávid sajátos egyensúlyozásra és kiállásokra kényszerült,

Karácsony Gergelyt pedig mintha arcon csapták volna egy ponttyal, amitől váratlanul felébredt.

Aki e pillanatban megnyitja nyitóoldalunkat, számos híradásból tájékozódhat erős tegnapi mondatokról, eheti Vitézy-portrénkat ajánlom távlatosabb kontextusképp melléjük. Az alighanem a fővárosi fideszes frakcióvezetői székben folytatódó Szentkirályi-pályaív itt olvasható, az egyik legmagasabb budai kerület polgármesteri székébe készülő Kovács Gergely kutyapárt-vezéré pedig itt.

A vidéki nagyvárosok közül balhés helyeken tartottunk terepszemlét: Egerben csak különböző mértékben fideszes polgármester-jelöltből van négy (összesen nyolc), és Miskolcon és Szolnokon is egy-egy 2019-es győzelem után bonyolítja meg saját helyzetét az ellenzék. EP-listavezetői interjúsorozatunk is a héten teljesedett ki: Dobrev Klára, Donáth Anna, Magyar Péter és Toroczkai László mind a vitapaneleknél érdemben mélyebb gondolatokat formáltak meg kérdéseinkre.

Így kezdődik ma reggel kiküldött heti hírlevelünk, a 24/7, amelyben ezután elmélyülős és szórakoztató olvasmányokat, videókat és podcastokat ajánlunk hétvégére válogatva, és összegyűjtjük a hét sorozat- és filmkritikáit is a hátradőlős kikapcsolódáshoz. Itt iratkozhatsz fel, ha jövő héten már te is kéred!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik