Belföld

Elmeorvos vizsgálja azt a férfit, aki bántalmazta a baloldai összefogás egyik aktivistáját

„Az összes aktivistánkat megverték a Deák téren” – jelentette ki még áprilisban egy Facebook-bejelentkezésben a párbeszédes Szabó Tímea, amikor a DK-MSZP-P pártszövetség még az aláírásokat gyűjtötte a fővárosban a választások előtt. (Később a párt a nekünk küldött válaszában már úgy fogalmazott, hogy egy női aktivistájukat ütötték meg a Deákon.)

Nem sokkal ezt az esetet megelőzően Békásmegyeren is inzultálták a baloldali összefogás aktivistáit, itt Szabó is a helyszínen volt. Elmondása szerint „alkoholistának kinéző vagy alkoholista emberekhez” odamentek fekete dzsekis középkorú férfiak, és pénzt nyújtottak át nekik, ezt követően támadtak rájuk előbbiek.

A Deák téri elkövetőt garázdaság vétségének gyanújával állították elő, de sokáig nem tudták kihallgatni, annyira ittas volt. Az Index most arról is, hogy a férfi végül nem tett vallomást az üggyel kapcsolatban, ami jelenleg is igazságügyi elmeorvos szakértő bevonásával folyamatban van. A békásmegyeri esettel kapcsolatban azt közölte a lappal a rendőrség, hogy kamerafelvételeket kielemezve egyértelmű megállapítást nyert, hogy a téren lévő két férfi, akit a rendzavarással vádoltak, az eseményt nem zavarta meg, nem fenyegettek meg és nem bántottak senkit. Bűncselekmény, szabálysértés nem valósult meg, így eljárás sem indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik