Belföld

Fegyházba küldenék a betlehemet felgyújtó és rendőrségen őrjöngő férfit

Rongálás miatt állítja bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség azt a férfit, aki először felgyújtotta a főtéren felállított betlehemet, majd őrjöngött a rendőrségen az előállítása után.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az ötvenes éveiben járó férfi az ország másik felében élő anyjához indult vonattal januárban, de mivel nem volt elég pénze a teljes útra, ezért csak Siófokig jutott.

Az éjszakai órákat az utcán töltő férfi ekkor elhatározta, hogy felgyújtja a városközpontban felállított betlehemet. Miután a jászolban lévő szalma begyulladt, a férfi egy padon ülve figyelte az általa okozott tüzet, amelyet egy járókelő észlelt és a telefonjával rögzíteni kezdte az eseményeket.

A gyújtogató ekkor dühében kitépte a felvételt készítő férfi kezéből a telefont, s egy hirtelen mozdulattal elhajította az égő jászol irányába. A telefon a földre esett és használhatatlanná vált. A helyszínre érkező járőrök bevitték a gyújtogatót a kapitányságra, de ott is elemében volt, és megrongálta az előállító helyiség biztonsági üvegét.

A terhelt közel egymilliós kárt okozott a három sértettnek egy éjszaka. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a többszörös visszaeső férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik