Belföld europoli

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél képviselőt cserélnek majd

Mohos Márton / 24.hu
Cseh Katalin (b) és Donáth Anna a Momentum 2019-es EP-választási eredményváróján
Mohos Márton / 24.hu
Cseh Katalin (b) és Donáth Anna a Momentum 2019-es EP-választási eredményváróján

Ha a Momentum csak egy mandátumot nyer a június 9-i európai parlamenti választáson, akkor a lista első két helyén szereplő Donáth Anna és Cseh Katalin az ötéves ciklus felénél egymást váltja majd – mondta az Inforádiónak adott interjújában Cseh.

A megállapodás értelmében a listavezető Donáth kezdene az EP-ben, majd 2026-ban átvenné a helyét Cseh Katalin. Mindenesetre bíznak benne, hogy meglesz a két mandátum, elsősorban erre készülnek – tette hozzá az EP-képviselő.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik