Belföld

Kire bízzuk a 16 éves lányunkat? – borkais poén a fideszes polgármestertől

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

„Zsolt – nem akarom kritizálni őt – de nincs abban az állapotban, hogy alkalmas legyen egy városnak a vezetésére” – mondta a Hír TV szerda esti műsorában Győr fideszes polgármestere. Dézsi Csaba András szerint Borkai Zsolt nem lesz az első három helyezett közt a választáson, mert nem alkalmas a város vezetésére. Győrnek egészséges a társadalmi felépítettsége, és az emberek úgy gondolják, hogy Győrnek előre kell menni, és fejlődnie kell – magyarázta a Népszava beszámolója szerint.

Közölte, amikor döntünk egy közösség további sorsáról, akkor olvasatában arról kell dönteni, hogy kire bíznánk rá az életünket, kire bíznánk rá a családunkat, hogyha bajba jutnánk, ki az, akiben megbízhatunk

és hát nyilván poénosan kiírtam, hogy kire bízzák a 16 éves lányukat, de ez csak a vicc kategória nyilvánvalóan

– utalt elődje jachtos botrányára a politikus.

Dézsi Csaba András a napokban a Facebook-on osztotta meg ezzel kapcsolatos gondolatait. „Amikor az ember mérlegel egy választás során, hogy kire és mire is szavazzon, szerintem a legjobb mérce az lehet, ha átgondolja azt, hogy ha komoly bajban lenne, akkor…

  • melyik jelöltre bízná rá inkább az életét
  • melyik jelöltre bízná rá a családját
  • melyik jelöltnek fogadná el a tanácsát
  • azt persze már csak a poén kedvéért írom ide, hogy… melyik jelölttel merné elengedni, hogy biztonságban is legyen, a lányát”.

Beszélt arról is, hogy nem lesz a városban akkumulátorgyár, erről szó sem volt, csupán egy győrszentiváni civil szervezet azzal próbált népszerűséget szerezni – ami sikerült is – hogy egy ilyen üzem fog létesülni és „akkor mindenki meg fog halni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik