Belföld

Összeomlott az informatikai rendszer, kétségessé vált az államvizsgák értékelése az orvosi egyetemeken

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

Kedden összeomlott az állami orvosi egyetemek államvizsgarendszere, és a probléma mind a négy orvosi egyetemen fennáll, írja a Telex.

A lap cikke szerint a rendszer rosszul számolja a pontokat, így volt, akinek papíron kellett megírnia a záróvizsgát elektronikus helyett.

A Zarovizsga.hu-n, a négy orvosegyetem záróvizsgahonlapján a következő tájékoztatás jelent meg:

Tisztelt Hallgatók! A 2024. május 28-i írásbeli záróvizsgán, az elektronikus vizsgáztatás során olyan informatikai hibák jelentek meg, amelyek a dolgozatok értékelését kétségessé teszik. A tesztek értékelése, problémák feltárása folyamatban van. Az érintett karok dékánjaival való egyeztetés után azonnal értesítjük az érintett hallgatókat.

Közölték: megértik a hallgatók aggodalmát és elégedetlenségét, elnézést kérnek és igyekeznek az egész problémára megoldást találni.

A 444.hu szerint a négy orvosegyetemből kettőn, a szegedin és a pécsin papíron töltötték ki a feladatsort a vizsgázók, míg a másik kettőn, Debrecenben és a SOTE-n online feladatkitöltés volt. Ez utóbbi két helyen állítólag leadáskor „semmisültek meg”, vagy „vesztek el” a feladatsorok.

A vizsgák szervezéséért és lebonyolításáért felelős, az egyetemektől független testület, az Országos Orvos, Fogorvos és Gyógyszerész Záróvizsga Bizottság (OZVB) vizsgálata még tart az ügyben, tájékoztatásuk szerint „nem kizárható a hacker támadás lehetősége sem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik