Belföld

Vitézy egy konkrét kéréssel fordult a riválisaihoz

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Arra kérem Karácsony Gergelyt és Szentkirályi Alexandrát, hogy vállaljuk közösen: főpolgármesterré választásunk esetén nem valósítunk meg járatritkítást. A magam részéről vállalom, hogy nem lesz járatritkítási csomag, ha én leszek a főpolgármester. Csatlakozzanak hozzám! Legyen ez egy közös alap, amit vállalunk a budapesti utasok felé!

– ezt kéri a legesélyesebb főpolgármester-jelöltektől Vitézy Dávid.

Hétfői Facebook-posztjában közzétette azt a nyílt levelet, amit a főpolgármester-jelölteknek küldött – a címzettek között nem szerepel Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje –, és amelyben feleleveníti, hogy idén januárban 53 járatot érintő ritkítást hajtott végre a BKV.

Akkor Karácsony Gergely az intézkedés visszavonását kérte Walter Katalintól, a BKV vezérigazgatójától. A főpolgármester azzal érvelt, hogy „a teljes budapesti közösségi közlekedés mindössze néhány ezrelékét érintő átcsoportosítás a főpolgármester-jelölti politikai kampány martalékává vált, ami alááshatja a közösségi közlekedésbe vetett bizalmat. Az pedig többet árt, mint amennyit a jobb menetrend használ. Ezért arra kértem a BKK munkatársait, hogy óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól, állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel.”

Vitézy Dávid a saját fellépésének tudja be, hogy Karácsony végül meghátrált, ugyanakkor megjegyezte, hogy a főpolgármester egy későbbi interjújában helyesnek nevezte a járatritkításról hozott döntést, pusztán annak kommunikációját nevezte elhibázottnak. Vitézy szerint itt az ideje, hogy a főpolgármester-jelöltek egyértelművé tegyék, miként viszonyulnak a BKV járatainak ritkításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik