Belföld

Nyílt törést szenvedett egy túrázó a Remete-barlang közelében

Nyílt törést szenvedett egy túrázó szombaton a Börzsönyben, a Remete-barlang közelében – szúrta ki a Telex a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat bejegyzését.

A hegyimentők éppen a szokolyai gyereknapi ünnepségen tartottak bemutatót és foglalkozásokat gyerekeknek szombat délután, amikor riasztották őket. A Kismarosi Önkéntes Tűzoltósággal és a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltósággal kiegészülve indultak a sérült férfi segítségére, akinél a helyszínen megállapították, hogy nyílt bokatörése van. Együttes erővel stabilizálták a helyzetét és megkezdték a szállítása előkészítését.

A helyszínen a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat a speciális UT200 kerekes hegyimentő hordágyat rakta össze és a Sárga Ω jelzésen elkezdték a sérült szállítását.

A mentést nehezítette, hogy közben eleredt az eső a térségben és az ösvények még csúszósabbá váltak, majd valamivel később az időjárás viharossá vált és jégeső is elkezdett esni.

A nehézségek ellenére a szakszolgálatok rendben levitték biztonságos terepre a sérültet, akit aztán a váci kórházba szállítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik