Belföld

Kövér László szerint minden magyar embernek kötelessége a Fideszre voksolni

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A fideszes házelnök szerint történelmi hőseinkhez méltó tett, megfelelő helyre húzni az ikszet.

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt Európa és Magyarország még nem állt, soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most. Az Országgyűlés fideszes elnöke Újfehértón egy lakossági fórumon beszélt, ahol bemutatták a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjét és az önkormányzati képviselői posztra jelölteket is.

„Mozgósításban, meggyőzésben, a felelősség felkeltésében jobbnak kell lennünk”, mint az ellenzék – idézte a Fidesz Országos Választmányának elnökét az MTI. Kövér László szerint  2010-ben komoly fordulat történt Magyarországon, a romeltakarítás és a stabilizáció után olyan tíz év következett, amikor a gazdasági helyzet évről évre javult, az emberek jobb anyagi helyzetbe kerültek, nőtt a nyugdíjak értéke és a családos keresők jövedelme.

A házelnök hosszan méltatta az Orbán-kormány intézkedéseit, kiemelve a világszerte elismert családpolitikát, a nemzetpolitikában bekövetkezett változásokat és a keleti nyitás politikáját.
Szerinte sokaknak nem tetszik, hogy önálló hangon merték megfogalmazni érdekeiket, ahogy az sem, hogy „képesek, hajlandók és mernek a béke mellett érvelni, az igazság oldalán állni”. A június 9-i választás arról is szól, hogy „a világ nagyobbik része hatással tud-e lenni Európa háborúpárti részére”, amely minden eszközt megragad.

Kövér László szerint az a kérdés, hagyjuk-e hogy mások kockára tegyék eredményeinket azzal, hogy belerángatnak minket a háborúba, vagy történelmi elődeinkhez – Hunyadi Jánostól az 1956-os hősökig – méltóak tudunk maradni, és a megfelelő helyre húzzuk az ikszet.

Minden magyar embernek ma az a kötelessége, hogy arra a politikai közösségre adja a voksát, amely egyedül beszél és tesz a békéért, és nem hagyja, hogy belerángassanak bennünket a háborúba

– tette hozzá, majd egyértelművé tette, a kormánypártokra gondol. Az állami hírügynökség jelentése szerint azt is mondta: „aki a szívére hallgat, a Fidesz-KDNP-re szavaz, aki az eszére hallgat, meg pláne”.

Muszáj támogatni a kormányt

Kövér László előzőleg Nyíregyházán arról beszélt, milyen fontosnak tartja, hogy minden körülmények között próbálják megőrizni az ország szuverenitását, függetlenségét, szabadságát. Az MTI jelentése szerint a házelnök számára úgy tűnik, Európában véget értek a békés gyarapodás évtizedei, veszélyes idők jönnek, olyan erők szövetkeznek az ország ellen, melyekkel szemben normális körülmények között senki sem tanácsolná a szembeszegülést.

Ahhoz, hogy Magyarország magyar maradhasson és a nemzeti elkötelezettségű kormány beválthassa a 2010-es választások előtt tett ígéretét, arra van szükség, hogy

ne hajoljunk meg mások akarata előtt, ne ússzunk a fősodorral,

valamint őrizzük meg az eddig elért eredményeket – mondta.

Kövér László az ország aranykorszakának nevezte a 2012 és 2022 közötti időt, majd jelezte, az elért eredmények  veszélybe kerültek a háború miatt. Eddig elképzelhetetlen volt, hogy esetleg a következő generációk átélhetik azt, amit a szülők és a nagyszülők éltek át az első vagy a második világháborúban – tette hozzá.

Magyarországon a fiatalabb generáció még bízik abban, hogy nekik jobb életük lesz, mint a szüleiknek volt, de a nyugat-európai kortársaik már nem bíznak ebben.

Azt is hangsúlyozta, ha az Európai Unió a jelenlegi irányba folytatja politikáját, annak csúnya vége lehet, ezért erkölcsi értelemben muszáj támogatni azt a kormányt, amely a leghatározottabban a béke felé törekvést próbálja kikövetelni szövetségeseitől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik