Belföld

Azonosították a palesztinpárti tüntetőt, aki ordibálásával megzavarta a budapesti konferencián felszólaló izraeli nagykövetet

Palesztinpárti tüntetők zavarták meg kedden az izraeli nagykövetet Budapesten, egy I. kerületi zárt körű konferencián. A Hetek korábbi beszámolója szerint a tüntetők “Szabad Palesztinát” követeltek, a „folyótól a tengerig”.

A BRFK az esettel kapcsolatos közleményében azt közölte, hogy azonosították azt a külföldi nőt, aki erőszakosan viselkedett.

A beszámoló szerint május 21-én 20 óra 14 perckor érkezett bejelentés hozzájuk, hogy az egyik I. kerületi étteremben tartott zártkörű, előzetes regisztrációhoz kötött rendezvényt több személy is megzavarta. A rendőrök perceken belül kiértek, de a rendezvényt megzavarók addigra már leléptek.

A BRFK nyomozói másnap délutánra azonosították a sajtóban megjelent felvételeken hangoskodó és erőszakosan viselkedő fiatal nőt. A 26 éves tunéziai állampolgárt előállították, majd garázdasággal gyanúsították meg.

Előzőleg szintén garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a rendezvény egyik résztvevőjét, egy 26 éves magyar állampolgárságú férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint két hangoskodót megrúgott, miközben kivezette őket a teremből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik