Belföld

Karácsony Gergely magabiztos előnyét mérte a Publicus

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A főpolgármester akkor is győzne, ha Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid visszalép a másik javára.

A Publicus Intézet szerint magabiztosan vezet a főpolgármester-jelöltek versenyében Karácsony Gergely. A Népszava által idézett kutatás alapján az összes megkérdezettnél 46 százalékon áll, míg Vitézy Dávid 23, Szentkirályi Alexandra 19 százalékot kapna. Ráadásul a bizonytalanok táborából 27, illetve 29 százalékos „utánpótlásra” számíthat még Karácsony és Vitézy, míg a fideszes jelöltre csak 4 százalékuk voksolna.

A felmérés szerint a jelenlegi főpolgármester akkor is győzne, ha két kihívója közül valamelyik visszalépne a másik javára. Szentkirályi kiszállása esetén Karácsony 47, Vitézy Dávid 36 százalékra számíthatna. A fideszes szavazók 63 százaléka lenne kész Vitézyt támogatni, ám a Tisza Párt szimpatizánsait megosztaná ez a helyzet, 53 százalékuk szavazna Karácsonyra, 40 Vitézyre.

Vitézy hátralépésével még simábban újrázhatna a főpolgármester. Ebben a felállásban 53 százalékos támogatottságot mért a Publicus, míg Szentkirályi csak 25 százalékra „erősödne”. A május 6-a és 10-e között, Budapest felnőtt népességét reprezentáló 1055 fő telefonos és online hibrid megkérdezésével készült felmérés szerint Magyar Péter támogatói közül csak 7 százalék voksolna a fideszes jelöltre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik