Belföld

Főleg EU-pénzből épült meg a hazai lombkorona-sétányok Rolls-Royce-a

FACEBOOK
FACEBOOK

A napokban adták a hosszú ideje tervezett lombkoronasétányt a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Nagykörűben.

A 2017 óta készülő, főként uniós forrásból finanszírozott beruházást nagyszabású ünnepséggel nyitották meg.

Hadházy Ákos a Facebookon azt írta, kilencen vágták át a szalagot a legújabb magyar csodánál.

Az attrakciót, amire már 2017-ben megkapta a 200 millió forintot a falu, de aztán röpke 7 év kellett a megépüléséhez, csak „kicsit” drágábban: végül 640 millióba került a 240 méteres sétány plusz a kis bisztró a fák között. Azaz méterenként majdnem 3 millióba fájt ez az EU-s adófizetőknek

– írta az ellenzéki képviselő.

A megnyitó főszónoka Kállai Mária fideszes képviselő volt, aki többek között arról beszélt, hogy 2019 és 2024 között a település volt a uniós pályázatok rekordere, 28 tenderen nyert a falu különböző nagyságú támogatást. A szoljon.hu beszámolója szerint a képviselőnő arról is szólt, hogy a lombkoronasétánynál voltak „kezdeti nehézségek”, de „összefogással” megoldották a problémákat.  Ez az ellenzéki politikus szerint ez valójában annyit jelent, hogy további 440 milliót adtak a polgármester álmára a Fidesz által rendszeresen sorosistának és háborúpártinak kikáltott Brüsszel pénzéből.

Tavaly nagy port kavart Magyarországon a Nyírmártonfalván épült lombkoronasétány, a nagykörűi sétány kétségtelenül átgondoltabb beruházás.

Az épületet nyolc méter magasra helyezték, így a nyitvatartását nem befolyásolja a Tisza ingadozó vízállása, ráadásul a nyitáskor is valódi lombok vették körül.

A Lombkoronaház épületében multifunkciós rendezvényteret és melegkonyhás éttermet alakítottak ki, amelyhez egy fedett és egy nyitott terasz is tartozik. Az étterem melletti tájboltban kézműipari termékeket árusítanak majd és a gyerekek számára is biztosítanak játszásra alkalmas teret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik