Belföld

Ki kellett tiltani a kisebb gyerekeket egy vértesszőlősi eperföldről, mert az ágyások között vécéztek

Szigorú házirendet kellett bevezetnie egy vértesszőlősi eperföld tulajdonosának a szedd magad-akciók során, mert elmondása szerint sok esetben hiányzik a szülői felügyelet a kisgyerekek mellől.

Tóth Kata a Kemmának azt mondta, nem egyszer fordult elő, hogy szaladgáltak a gyerekek az ágyások között, végezték kis- és nagydolgaikat, eltaposták a növényeket, vagy egymást dobálták eperrel.

Azzal nincs baj, ha gyermekes családok érkeznek. A szülői felügyelet hiányzik sok esetben. Besokalltunk. Az anomáliáknak pedig véget kellett vetnünk. Úgy gondolom a tiltással védjük a gyümölcsöket, a többi vásárlót, a gyermekeket és a munkánkat is,

jegyezte meg a tulajdonos, akinek a családi vállalkozása 30 év után jutott erre az elhatározásra. Hozzátette: volt arra is példa, hogy egy anya 2-3 hetes csecsemővel érkezett, akit aztán az anyja órákra a tűző napon hagyott a babahordozóban, étlen-szomjan.

Az új szabályok szerint hat éves kor alatti gyereket nem engednek a területre, a 6-12 éves korosztályt pedig gyerekenként egy kísérővel fogadják, a 2 kilós minimum szedési mennyiség pedig gyerekre és felnőttre egyaránt vonatkozik.

A Kemma cikke szerint van, aki teljesen egyetért a szigorral, míg a nagycsaládosok kifogásolták, hogy az új szabályok szerint ők több 10 ezer forintos kiadással számolhatnak, ha minden gyerek mellé plusz egy felnőttel kell számolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik