Belföld

150 ezer forintos büntetést kapott, mert trombitált a kínai elnök látogatása alatt

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását a tárgyalások helyszínén, ezért 150 ezer forint pénzbírságot szabott ki a rendőrség Szabó Bálintraírja a Blikk.

Szabó a tiltakozás közben próbált trombitájával minél közelebb kerülni a delegációhoz. Múlt pénteken délelőtt a rendőrség szerint a biztonsági kordonnal elzárt területen várakozott, ahonnan a felszólítás ellenére sem ment el. A korábbi szegedi képviselő azt mondta a lapnak: „Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2×4 méteres cellában töltöttem.”

Szabó tavaly szeptemberben üldözőbe vette Orbán Viktor TEK-es járművekből álló konvoját, a történtek után pedig a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő letartóztatását. Később aztán a Pesti Központ Kerületi Bíróság 1 év 6 hónap börtönre ítélte, de a büntetését 4 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett pedig 6 évre eltiltották a közúti járművezetéstől is. Az eljárás ideje alatt a szegedi politikus összesen 7 és fél hónapot töltött letartóztatásban.

Szintén Szabó volt az, aki tavaly augusztus 20-án az általa szervezett „gazdatüntetés” keretei között lezárta Budapesten a Dózsa György út egyik sávját néhány gépjárművel. A gazdatüntetésen történtek miatt Szabó kapott egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit viszont nem tudott befizetni, mert épp börtönben volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik