Belföld

Mégsem a Louis Vuitton üzlet kirablóit kapta el példás gyorsasággal a rendőrség

POLICE:HU
POLICE:HU

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztálya ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, és aprólékos adatgyűjtés eredményeként 12 órán belül azonosította a feltételezett elkövetőket

– közölte a BRFK kedden az  Andrássy úti Louis Vuitton márkabolt kirablása után a Police.hu-n.

Az elkövetők április 15-én hajnalban autóval tolattak az kirakatba. A betört üvegen át nagy értékű táskákat, napszemüvegeket és öveket pakoltak el, majd a több 10 millió forint értékű  áruval eltűntek a helyszínről.

Az RTL Híradója szerint azonban mégsem az elkövetőket sikerült elfognia a rendőröknek. A két külföldi állítja, ők nem voltak a helyszínen, és ezt az ügyészség is osztja.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az RTL-nek azt mondta, hogy a megalapozott gyanú szerint az elfogott montenegrói és a horvát férfi néhány órával a betörés után segített az elkövetőknek, egyikük taxival szállította el a dobozokba csomagolt zsákmányt. Az RTL úgy tudja, hogy egyikük tagadott a bíróságon, másikuk pedig azt mondta, nem tudta, mit pakolt.

Rab Ferenc cikkünk megjelenése után a 24.hu-nak azt mondta, hogy az elsődleges adatok alapján logikusnak tűnt, hogy két férfi, akit az elrabolt luxustermékekkel együtt rövid időn belül kerítettek kézre, maguk a végrehajtók, de a nyomozás során hamar tisztázódott, hogy ők valójában a bűnsegédek lehetnek.

Egyikük ügyvédje is arról beszélt az RTL-nek, hogy a felvételeken nem védence szerepel, és így jelenleg hibás gyanúsításról van szó.

Mindezek ellenére mindkét férfinak elrendelték a letartóztatását, mert fennáll a szökés veszélye, illetve, hogy szabadon engedésük esetén felvennék a kapcsolatot a tettesekkel. A letartóztatás ellen mindketten fellebbeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik