Belföld

„Főnök, ne bujkáljon! Jöjjön már ki a tűzhely mögül” – nyolcvan körözött ember fogtak el a rendőrök

Nyolcvan, elfogatóparancs alapján körözött embert fogtak el két akcióban április első két hetében vidéki és fővárosi rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint rendszeresen tartanak ilyen akciókat a fővárosban, ezúttal 976 körözési eljárással foglalkoztak a III., VII., és a XVIII. kerületi rendőrkapitányságok segítségével.

Az összehangolt munka eredményeként április 2. és 15. között 68 embert, az április 9-én a BRFK dél-pesti régiójában tartott ellenőrzéskor pedig további 12-t fogtak el. Az elfogott 68 embert – közülük kettőt eltűnés miatt jelentettek be – meg nem kezdett szabadságvesztés, illetve be nem fizetett pénzbírság miatt körözték.

Egy Fóton bujkáló férfinak kábítószer birtoklása miatt kiszabott ötéves fegyházbüntetését kellett volna megkezdenie, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság pedig garázdaság gyanúja miatt kereste. Őt április 11-én a Pest vármegyei rendőrökkel közösen fogták el. A férfi először az épület hátsó ablakán próbált kimászni, de hamar belátta, hogy esélytelen a menekülési kísérlet, így inkább alávetette magát az intézkedésnek.

Két rablás miatt keresett férfi pedig feladta magát, amikor megtudták, hogy elfogatóparancs van ellenük. Hetente váltogatta tartózkodási helyét egy csalás miatt négy évre ítélt férfi. A rendőrök a XVII. kerületben fogták el. Egy férfi pedig annyira berezelt a rendőröktől, hogy inkább elbújt előlük. Az esetről szerencsére videó is készült.

„Főnök, ne bujkáljon! Jöjjön már ki onnan!

– üdvözli őt udvariasan a rendőr, majd a megszeppent férfi előbújik a tűzhely mögül. Pedig, őt pont nem körözték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik