Belföld

Eladó Gattyán György Andrássy úti palotája

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Árulják a budapesti Andrássy út egyik legfényűzőbb ingatlanát, a két teljes évig sem működő Il Bacio di Stile luxusáruház egykori palotáját, írja az Index.

A lap cikke szerint a Gattyán György milliárdos üzletember cégcsoportjához köthető vállalkozás 2015 nyarán zárta be a kapuit, és bár a közelmúltbeli iparági pletykák bizakodásra adhattak okot egy esetleges újranyitást illetően, így már hivatalos, hogy Budapestnek egyelőre nem lesz újra luxusáruháza.

Az Index azt írja, a 2013-ban nyitott Il Bacio olyan magasra tette a lécet a hazai luxusszektorban, hogy azt azóta se sikerült egyetlen szereplőnek még csak megközelítenie sem. A palota pazar módon lett felújítva és bebútorozva, valamint az áruházi funkcióhoz belsőépítészeti és enteriőrtervezési szempontból is átalakítva.

Az elmúlt immár közel egy évtized alatt számos alkalommal nyílt meg újra a csupán alkalmakra is bérelhető palota, tartottak itt luxuspartikat, könyvbemutatót és divatrendezvényeket is.

Az épületet értékesítő Barnes nemzetközi ingatlaniroda hazai képviselete az irányárral kapcsolatban nem szeretett volna információkat megosztani, az Index viszont 20 milliárd forintra becsüli az összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik