Belföld

Polt Péter elmondta, miért nem rendeltek el a távoltartást annak a tamási nőnek az ügyében, akit később meggyilkolt a volt párja

A bírói döntés kihirdetését követően a kérelmező és jogi képviselője egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy a végzést tudomásul veszik, a távoltartás elrendelése iránti kérelmet elutasító határozat ellen nem kívánnak fellebbezést előterjeszteni

– idézte a 444 a legfőbb ügyész az MSZP-s Harangozó Tamás azon kérdésre adott válaszást, hogy az ügyészség miért nem tudta elérni a „tamási tragédia áldozata számára a távoltartási kérvény elfogadását?”.

Amint arról lapunk is beszámolt, március végén Tamásiban a volt párja meggyilkolt egy nőt, mindezt azok után, hogy utóbbi korábban távoltartási kérelmet nyújtott be a bírósághoz, amit nem sokkal a tragédia előtt elutasították.

A nő volt férjét négy évvel ezelőtt vették először őrizetbe, mert megromlott kapcsolatuk miatt folyamatosan azzal fenyegette feleségét és annak új párját, hogy megöli őket. Egyik alkalommal közös, 17 éves fiuk segítségével egy székhez kötözte a nőt, hogy megfélemlítse. A rendőrök akkor a házkutatáson éles fegyvert is találtak. A férfit ekkor letartóztatták, a börtönből most szabadult ki, ezért kérelmezte a nő 60 napra a megelőző távoltartás elrendelését, amit az ügyészség indokoltnak is tartott, a Tolna vármegyei törvényszék azonban elutasította a kérelmet. Polt Péter szerint a nő ezután nem fellebbezett, ami azt is jelentette, aminek hiányában az ügyészség fellebbezésére sem kerülhetett sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik