Belföld

Kilépett a pártból a Párbeszéd országyűlési képviselője

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

A pártpolitikai megállapodások és háttéralkuk helyett az elvégzendő közösségépítési és szervezési munkán kell, hogy legyen a hangsúly

írja Facebook-oldalán Berki Sándor országgyűlési képviselő, amit a Telex szúrt ki.

A nógrádi politikus bejelentette: kilép a Párbeszédből, de továbbra is a frakció tagja marad. Közölte, független országgyűlési képviselőként folytatja a munkát.

„A kilépésem oka, hogy a párt olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amivel nem tudtam azonosulni” – indokolt Berki Facebookon.

Szerinte az ellenzéki pártoknak azon kellene dolgoznia, hogy visszaszerezzék a régen elvesztett bástyákat vidéken. Úgy látja, jelenleg nincsen párt, amely ezt a munkát komolyan gondolná, de azt reméli, hogy ez hamarosan változni fog. „A helyzetet jól szemlélteti, hogy 2022-ben vidéken mindösszesen 2 egyéni választókerületben győzött ellenzéki jelölt, a kormányváltáshoz pedig elengedhetetlen a vidéki építkezés” – írta.

A következő időszakban erre a munkára fókuszálna Nógrádban, és reméli, hogy országosan minél többen követik a példát, és elvégzik helyben a szükséges terepmunkát. Bár a párttól elköszönt, a frakcióból nem lép ki, mert Mellár Tamássl együtt elégedett azzal az iránnyal, amit az új frakcióvezető, Tordai Bence képvisel.

Frissítünk!

A Párbeszéd – ZÖLDEK a Facebookon reagált Berki kilépésére. Azt írták: a párt tudomásul vette Berki Sándor mai bejelentését. A pártlistáról bekerült képviselő ugyanakkor nem most, hanem 2023. november 30-án lépett ki a pártból – írták.

Kapcsolódó
Boroskólával, a buszmegállóban nyitná a parlamenti képviselőségét a salgótarjáni roma munkás, Berki Sándor
Rég ült munkásember a parlamentben, most viszont úgy néz ki, hogy tavasszal bekerülhet egy salgótarjáni, 44 éves, cigány férfi, aki bő két évtizedet húzott le szalag mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik