Belföld

Az önkormányzati választás miatt fizetés nélküli szabadságra megy a főispán

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Mostantól a választás napjáig fizetés nélküli szabadságon vagyok a főispáni tisztségemben. Amennyiben megnyerem a választást, abban az esetben nyilvánvalóan összeférhetetlenség áll majd fenn, így október elsejétől lemondok a kormányhivatal vezetéséről – mondta a Magyar Nemzetnek Sára Botond főispán, a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje. Sára kétszer már kikapott, most harmadszorra is próbálkozhat Józsefvárosban. A kerület jelenlegi vezetője Pikó András. 

Sára szerint Józsefváros 2019 előtt a legdinamikusabban fejlődő budapesti kerület volt, de most azt látja, hogy „legatyásodott a kerület, az általunk felújított közterek, épületek állaga romlik. Nagyon komoly probléma van a közbiztonsággal, koszosak az utcák, a hajléktalanhelyzet tarthatatlanná vált.”

Sára Botond azt is ígéri, hogy el fogják törölni a „Pikó-sarcot”, sőt vissza fogják fizetni a méltánytalanul beszedett parkolási díjakat azoktól, akiknek korábban ingyenes volt a parkolás. Sára azt is kijelentette, hogy

a gyermekvédelemre nagyon komoly hangsúlyt fogunk fektetni. ­Pikóék LMBTQ-propaganda terjesztésére irányuló törekvése benne volt az általuk írt esélyegyenlőségi programjukban is. Mi ennek véget fogunk vetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik