Belföld

Bíróság elé álltak az ikrek, akik feltűntek Borkai Zsolték mellett az adriai jachton

Szerda délutánra tűzték ki a Pesti Központi Kerületi Bíróságon egy fiatal testvérpár büntetőperének előkészítő ülését. A két nővel, K. Lilivel és K. Csengével szemben azért emeltek vádat, mert olyan támogatásban részesültek, amit a vállalkozásukra kellett volna fordítaniuk, az ügyészség szerint ugyanakkor másra költötték a pénzt, aminek leplezésében az anyjuk is részt vett, így ő is a vádlottak padjára került. Ahogy az Index rámutatott, a két nőt a Borkai Zsolt féle „hajókupleráj” kapcsán már megismerhette a nyilvánosság 2019 őszén, az önkormányzati kampány hajrájában.

A lap tudósítása szerint a jelen büntetőügy független a borkais esettől, a testvérpárnak azért kell felelnie, mert vissza nem térítendő támogatásban részesültek egy, a fiatalok munkanélküliségének csökkentését és vállalkozóvá válásukat segítő programban benyújtott pályázat útján, de a támogatási kérelemben vállalt kötelezettségeiket nem teljesítették: a részükre utalt pénzt vállalkozói tevékenységükhöz nem köthető célokra használták fel. Ebben közreműködött az édesanyjuk is, aki saját vállalkozását felhasználva valótlan tartalmú számlákat állított ki lányai részére, ezzel közel 6 millió forintnyi pályázati támogatás jogosulatlan felhasználásához nyújtott segítséget. Az ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette és hamis magánokiratok felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

Az elékészítő ülést ugyanakkor el kellett napolni, mert a testvérpárnak nem volt védője, ezért kérelmezték, hogy a bíróság vagy rendeljen ki számukra ügyvédet vagy engedélyezze, hogy ők maguk meghatalmazhassanak egyet. Az ügy várhatóan szeptemberben veszi majd kezdetét.

Kapcsolódó
Borkai Zsolt: Ha választanom kellene Szájer Józsefé és a saját botrányom között, a sajátomat választanám
Hosszú interjút adott a volt győri polgármester, aki bár tudta, hogy ki fognak szivárogni az adriai szexbotrány részletei, eszébe sem jutott, hogy belebukhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik