Belföld

„Ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyed!” – mondja egy hangfelvételen Gyula polgármestere

MTI/Lakatos Péter
MTI/Lakatos Péter

Egy 2019 szeptemberében zajlott telefonbeszélgetés során Görgényi Ernő gyulai fideszes polgármester a munkahelyi szabályok megszegésére ösztökélte Torma Béla helyi fideszes képviselőt, a városi posta helyettes vezetőjét, hogy megtudjon tőle egy politikailag fontos információt, írja a Magyar Narancs. A lap szerint a birtokába jutott hanganyag a bizonyítékok között szerepel abban a perben, amelyet a NAV indított Galbács Mihály volt gyulai kormánypárti alpolgármester és Torma Béla egykori önkormányzati tanácsos ellen.

Galbácsot nézetkülönbségük miatt Görgényi kezdeményezésére kizárták a gyulai Fidesz-frakcióból, ő pedig a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indult a 2019-es önkormányzati választáson Gyulán polgármesterjelöltként, sikertelenül. Kampánya részeként 14 ezer háztartásba juttatott el egy összefoglalót, amelyben a város fideszes vezetése és egy jól körülhatárolható üzleti kör összefonódásáról írt.

A szóban forgó beszélgetésben a polgármester azt nehezményezte, hogy Torma nem szólt neki előre e levelek terjesztésről. Torma viszont hangsúlyozta: nem adhat ki olyan információt, ami a postán a tudomására jut. A beszélgetés a Magyar Narancs szerint így folytatódott:

Görgényi Ernő: Hát ne viccelj már, mit kockáztatsz azzal, hogy ha nekünk bármit, bármit, ami politikailag fontos információ, átadsz?

Torma Béla: Hát a munkahelyemet.

Görgényi Ernő: Nem, nem, Béla, ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet. Gondold át, ne csináld ezt, Béla, mert ennek nem lesz jó vége.

Görgényi a cikkre úgy reagált: Galbács Mihály és sógora, az általa árulónak tartott Torma Béla súlyos gazdasági bűncselekmények miatt áll bíróság előtt. Utóbbi több millió forint fizetést kapott munkavégzés nélkül a Galbács által vezetett futballklubtól, amiért felfüggesztett börtönbüntetés mellett 4 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást indítványozott vele szemben az ügyészség.

A gyulai polgármester szerint az állítólagos fenyegetés komolytalanságát jelzi, hogy Torma ma is a Magyar Postánál dolgozik, igaz, a Magyar Narancs szerint átment egy másik városba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik