Belföld

Nyár elején indulhat az Uber Budapesten

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Elhárultak az akadályok az Uber magyarországi piacra lépése elől, megkapták a diszpécserszolgálati engedélyt – értesült a Telex a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynökségtől. A Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld utat kaptak a budapesti indulásához, ezzel lezárva a hivatalos jóváhagyási folyamatot – tették hozzá.

Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak. A szolgáltatás várhatóan a nyár elején indul Budapesten, tették hozzá.

Az Uber – mint írták – a Főtaxival együttműködésben tervezi a magyarországi piacra lépést, engedélykérelmüket februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

A Főtaxi nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd. A levélben azt írták, hogy a sofőröknek ez az együttműködés még több fuvart és bevételt jelent majd, de hogy miért, azt nem részletezték.

Az Uber sajtóosztálya a lapnak korábban azt írta, hogy különálló szolgáltatásként tervezi a belépést a budapesti piacra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik