Belföld

Pár másodpercen belül több veszélyes manővert vettek videóra az M1-esen

Rég került a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. birtokába olyan eseménydús felvétel, amit az egyik kamerájuk rögzített még márciusban az M1-es autópályán.

A videó elején egy sárga kamion érkezik teljesen szabályosan, mellette lévő sávban egy fehér furgon takarásában egy személyautó. Az autó hirtelen a kamion felé rántotta a kormányt, centiken múlt, hogy nem ment neki.

Másodpercekkel később hasonló manővert láthatunk egy fekete személyautótól, feltehetőleg nem nézett oldalra, a tükörbe sávváltás előtt.

A következő eset a követési távolság és figyelem hiányának szép példája az MKIF szerint. Egy sötét színű személyautó érkezik a belső sávban, mögötte egy terepjáró. Megáll a pálya, fékezni kell, de a terepjáró sofőrje nem kezd időben fékezni és belemegy az előtte lévő autóba. Emiatt a mögöttük érkezők is a fékbe taposnak és máris 6 autó koccan a belső sávban. Szerencsére senki nem sérült meg.

A posztban felhívták rá a figyelmet, a haladási sebességet mindig a körülményeknek megfelelően válasszuk meg, hogy biztonságosan juthassunk el A-ból B-be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik