Belföld

Az LMP-s jelölt visszalép a kutyapárti javára a XII. kerületben

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az LMP-s jelölt, Kendernay János nem vett részt a hegyvidéki ellenzéki előválasztáson, ám az eredmény ismeretében úgy döntött, hogy visszalép a polgármester-választástól és az előválasztás győztesét, a Kétfarkú Kutya Párt elnökét, Kovács Gergelyt támogatja.

Munkámmal és az általam képviselt LMP – Magyarország Zöld Pártjanak szervezetével Kovács Gergely polgármester-jelölt és a 12 egyéni ellenzéki képviselőjelölt kampányát és munkáját támogatni fogjuk

írta Kendernay, aki szerint az eredményes és sikeres hegyvidéki előválasztással fontos lépést tettek annak érdekében, hogy XII. kerületben sikerüljön leváltani a Fideszt.

Kendernay azzal magyarázta most, hogy nem vett részt az előválasztáson, hogy nem mindegyik párt fogadta el a megmérettetés szabály- és feltételrendszerét. „Nem kívántam a nevemet adni egy kétértelmű és bizonytalan kimenetelű előválasztáshoz. Hátralépésemmel egyrészt a fókuszáltabb versenyhez kívántam hozzájárulni, másrészt a világos politikai protestnek akartam nyomatékot adni” – írta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik