Belföld

Saját kérésére nem szerepel a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listáján Jávor Benedek

Bielik István
Bielik István

Nem lesz rajta a Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek közös EP-listáján Jávor Benedek, akit a Párbeszéd januári kongresszusán listavezetőjének választottak meg. Jávor megerőstette ezt a Magyar Hangnak.

A politikus, aki 2014 és 2019 között volt a Párbeszéd EP-képviselője a lapnak azt mondta, saját kérésére nem fog szerepelni a közös listán.

Elárulta azt is, már akkor jelezte pártjának, hogy nem kíván rajta lenni ebben a formában az EP-listán, amikor formálódni kezdett a három párt együttműködése.

„Amikor a Párbeszéd felkért, egy zöld lista vezetését vállaltam. Ez a felállás azonban nyilvánvalóan nem ilyen lesz, akkor sem, ha ennek az együttműködésnek lehet a politikai racionalitása. Jobb, ha nem én képviselem ezen a listán a pártot, hanem valaki más” – mondta a politikus, aki állítólag a lista hetedik helyét adja fel, de a Párbeszéd tagja marad.

A DK, az MSZP és a Párbeszéd március végén jelentették be, hogy közösen indulnak az európai parlamenti választáson, a listavezető Dobrev Klára lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik