Belföld

Kézrátételes gyógyítás indult az orosházi kórház egyik egységében

Ez a szintű kuruzslás már szinte bulvár szintet üt meg, a legszomorúbb, hogy ez sajnos a valóság Orosházán. Számomra ez már messze túl van a határon

– írta a Telexhez eljutott levelében az Orosházi Kórház egyik dolgozója azzal kapcsolatban, hogy mióta új vezetőt kapott a helyi Egészségfejlesztési iroda, megkérdőjelezhető a szakmaiság az intézményben. A dolgozó a kézrátételes gyógyítás miatt sokallt be.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztő Irodája (EFI) Access Bars fej- és testkezeléseket, reikikezeléseket kínál a betegeknek. A kórház tájékoztatása szerint nagy az érdeklődés a módszer iránt, és bár szakmailag nem tartják megbízhatónak, de  az ingyenes szolgáltatás, amelyen a Belügyminisztérium logója is szerepel,

elősegítheti a mentális egészség megőrzését és fenntartását.

A reiki lényegében kézrátételes gyógyítást jelent. A módszer lényege, hogy a kézrátétellel „átadott” energia segítségével feloldják a testben lévő „energetikai blokkokat”, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszerét. Ezt a módszert az orvostudomány nem tekinti szakmailag megbízhatónak, jegyzi meg a Telex.

Az Egészségfejlesztési Iroda Facebook-oldalán a kezelést akkor ajánlják, ha valakit túl sok stressz ér, elakadt az életében, pánikbetegséggel küzd, esetleg „szeretne a gyermekével felszabadultabb mindennapokat”.

A lap megkeresésére a kórház közölte: a reikikezelésnél két próbaalkalomról állapodtak meg bemutató jelleggel, az első március 18-án volt, míg a második április 22-én lesz, erre már nincs szabad hely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik