Belföld

Több tucat beteg lett rosszul a romlott ételtől egy budapesti kórházban

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hányást és hasmenést okozott a hétfői ebéd betegek és egészségügyi dolgozók sokaságának a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában – értesült a Magyar Hang több egymástól független forrásból. Információik szerint több tucat ember lett rosszul, miután evett az intézmény szerződéses partnere által szállított ebédből.

A cég szerint az étel szállítás közben vagy után romolhatott meg. „Mivel a dél-budai kórházhoz tartozó központi konyha felújítás alatt áll, ideiglenesen egy másik kórházból látjuk a dél-budai kórházat is. Az érintett napon mindkét kórház részére ugyanazt a melegételt készítettük el, de a másik kórházból nem jött jelzés semmiféle élelmezéssel összefüggő megbetegedésre” – nyilatkozta a lapnak a cég igazgatója.

Az esetről később a kórház is kiadott egy közleményt, amelyben a következő írták: „Április 7-én egy külső konyháról a Dél-budai Centrumkórház – Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba szállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt. A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását. A kórház gyors intézkedése ellenére a betegek egy kisebb csoportja már fogyasztott az ételből. Az érintett, különböző osztályokon fekvő 36 betegnek enyhe hasmenése volt. Az érintettek hétfőn és kedden diétás menüt kaptak, jelenleg jól vannak, hasmenésük elmúlt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik