Belföld

Matolcsy a parlamentben törlesztett Parragh korábbi beszólásaiért

MTI
MTI

Matolcsy György érzékeny ponton rúgott bele a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába (MKIK), azt mondta, ő sem bánná, ha nem szednének kamarai díjat.

Az MNB-elnök hétfőn a parlamentben a jobbikos Lukács László György kérdésére szúrt oda Parraghnak.

A Jobbik, Lukács frakcióvezetővel az élen már hónapok óta folytat országos kampányt a MKIK kötelező tagságának és szintén kötelező díjának eltörléséért. Most az azonnali kérdések óráján Matolcsyt is bevonták a kampányba, aki váratlan támogatást adott az ellenzéki pártnak.

Megtisztel a kérdésével, bár nem lettem kamarai szakértő, annak ellenére, hogy a kamara elnöke már jegybanki szakértőként tekint magára

– válaszolta az ellenzéki kérdésre a jegybank elnök hozzátéve:

Jobb az önkéntesség, én egy önkéntes kamarai rendszert szívesebben látnék, nem hiszem, hogy érdemes egy kötelező kamarai rendszert fenntartani, ha a tagok saját bevallása szerint 80-90 százalékuk nem veszi igénybe az ezért járó szolgáltatásokat.

Matolcsy még azt is elmondta, hogy mindenképp jobb egy működő kamara, mint például a szomszédban, Ausztriában.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke és Parragh László között már régóta zajlik az adokkapok. Parragh többször is bírálóan nyilatkozott a jegybank illetve Matolcsy egyes intézkedéseiről, tavaly például azt állította, hogy az MNB nem ért az infláció kezeléséhez, ő viszont már időben felismerte a közelgő veszélyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik