Belföld

Lezárt vizsgálat: nincs felelős a 13 éves lány halálért, akit súlyos betegen kétszer is hazaküldtek

MTI
MTI

Senkit sem talált hibásnak a 13 éves nagyecsedi lány halálában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata.

Az Rtl.hu szerint a beteg kislányt januárban kétszer is hazaküldték, mielőtt tüdőgyulladásban meghalt. A család nem tudta elfogadni, hogy gyermekük halálának nincs felelőse..

A nagyecsedi lány a tragédiáját az RTL Híradó mutatta be elsőként. Szülei szerint az orvosok későn ismerték fel, milyen nagy a baj.

Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul

– mondta akkor az édesapa.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a riport után vizsgálatot rendelt el, amely időközben lezárult. A RTL Híradó szerint azt állapították meg, hogy senki nem hibázott.

A részletes szakvélemény alapján a szülők a gyerekkel – torokfájás, láz és hányinger miatt – a házirorvoshoz mentek, aki otthoni kúrálást írt elő. A szülők elmondása szerint másnap hiába hívták a rendelőt telefonon, hogy 39 fokos láza lett a gyereknek.

Nem azt mondta, hogy hozza vissza a lányát, hogy nézzem meg, hogy mi van vele, hanem azt, hogy ő nem Jézus, és vetett egy keresztet. Egy nap alatt nem tudja meggyógyítani

– idézte fel Petrohai Ferenc.

Aznap estére mellkasi fájdalom miatt a lányt a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték. Ott vírusfertőzést állapítottak meg, és megint hazaküldték őket. Három óra múlva a lány vért hányt, ekkor már a mátészalkai gyermeksürgősségire vitték be a szülei. Onnan a nyíregyházi kórházba került, tüdőgyulladással. Fájt a szíve, végül a légzése is leállt.

A család és ügyvédjük most a rendőrségi nyomozás eredményét várják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik