Belföld

Ebédszünetben tudta meg, hogy kormányszóvivőnek akarják kinevezni

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Igazi kulisszatitkot árult el a Magyar Nemzetnek Vitályos Eszter fideszes politikus, frissen kinevezett kormányszóvivő hogyan értesült a felkéréséről. Ezek szerint Csák János kulturális miniszter közölte vele egy ebédszünetben, hogy a miniszterelnök elkéri tőle kormányszóvivőnek, Vitályos eddig ugyanis Csák helyettese volt a tárcánál.

„A következő hétfő reggelén találkoztam Orbán Viktor miniszterelnök úrral, és egy nagy beszélgetést folytattunk nemcsak erről a munkáról, hanem a választókerületemmel kapcsolatban, illetve a politikában töltött időszakomról, hiszen 2014 óta vagyok államtitkár Magyarország kormányában, bejártam több minisztériumot, megismertem több területet.

Nem szoktam megijedni az új feladatoktól, ezért azt gondoltam, hogyha miniszterelnök úr alkalmasnak talált erre a feladatra, akkor kutya kötelességem azt elvállalni

– jelentette ki.

Vitályos azóta találkozott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, akivel a kormányinfókat tartják, és elődjével, Szentkirályi Alexandrával, „így van már egy kialakult képe arról, hogy miben rejlik a kormányszóvivői munka”.

A kormány intézkedéseit szeretném eljuttatni a társadalom minél szélesebb rétegeihez, a lehető legközérthetőbb módon – fogalmazott Vitályos Eszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik