Belföld

Kunhalmi a Magyar-jelenségről: Orbán még mindig hátradőlve kávézik

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az MSZP társelnöke is reagált a szombati ellenzéki tüntetésre. Kunhalmi Ágnes már előretekintett, és a Facebook-oldalán a 2026-os választások egyik fontos mozzanatára hívta fel a figyelmet. Először is leszögezte, hogy tiszteletben tartja Magyar Pétert és az ő nyilvánosságban vívott harcát a jobboldalon.

Egy dolgot azonban tisztán látni kell: legkésőbb 2026-ban a jelenlegi választójogi törvény miatt koalíciós kényszer lesz, és ezt, ha valaki, akkor Magyar Péter úr is tudja

– figyelmeztetett Kunhalmi, aki szerint az „oszd meg és uralkodj” politikája miatt Orbán Viktorral szemben több mint 2,5 millió szavazót összehozni nem egyszerű feladat. „Egy biztos: Orbán még mindig hátradőlve kávézik, mert a Fidesz tábora továbbra is egységes, és lényegében meg sem érintette az, ami történik.

Én is tiszteletben tartom azokat a liberálisokat, kiábrándult pártnélkülieket és a kiábrándult jobboldali demokratákat is, akik ma érdeklődve figyelik Magyar Pétert. Viszont szeretném leszögezni, hogy bárminemű koalíció a következő országgyűlési választásokra számomra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandók együttműködni.

Zárásként leszögezte, hogy egy baloldali, szociáldemokrata nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem „marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik