Belföld

Jöhet a naptej: közel harminc fok lesz vasárnap

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A pára- és ködfoltok feloszlását követően napközben alapvetően napos, száraz idő lesz a jellemző, de időnként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést – írja vasárnapi előrejelzésében a HungaroMet.

A keleti, délkeleti szél helyenként, főleg az Észak-Dunántúlon megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére 13 és 20 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Vasárnap estétől derült vagy fátyolfelhős marad az ég, de az északkeleti harmadban helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél – a kevésbé szeles északkeleti tájakat kivéve – mérsékelt, időnként élénk lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között várható, de a szelesebb Észak-Dunántúlon ennél kicsivel enyhébb idő valószínű.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn is folytatódik a mai időjárás. Holnap napos-fátyolfelhős, száraz, kimondottan nyárias időben lesz részünk. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalra északkeleten pára- és ködfoltok képződhetnek. Délutánra holnap is 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik